Autós hírek: Üdvözlet Detroitból: Lexus HS 250h


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Prius koncepcióját követi a Lexus, de minõségben és presztízsben a sikeres hibrid fölé lövik a típust. Az idei, új Avensisbõl sok elemet átvettek, de most nem egy már meglévõ autó hibrid kivitelérõl van szó, hanem egy teljesen új modellrõl, ami csak benzin-elektromos hajtással lesz elérhetõ.

A HS az IS-nél valamivel nagyobb lesz, 4,7 méter hosszú. A meghajtásról a már ismert Toyota Hybrid Synergy Drive rendszer gondoskodik, amelyet a Lexus négyhengeres Atkinson-rendszerû benzinmotorjához illesztettek. Az összteljesítmény 187 lõerõ, amely egy folyamatosan változó áttételû CVT-váltón keresztül az elsõ kerekeken szabadul az aszfaltra.

A kérdés, hogy mennyire lesz takarékos a típus mindenkit izgat. A gyári számítások szerint ez lesz a legtakarékosabb Lexus, olyannyira, hogy a sorban utána következõhöz képest 30%-kal kedvezõbb fogyasztást produkál.

A típus forgalmazása 2010 nyarán kezdõdik Amerikában, az európai bevezetés idõpontjáról még nincs hír.