Autós hírek: Brutális Camaro


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A General Motors felélesztette a Camaro legendáját, válaszolva ezzel a Ford Mustang folyamatos sikerére és a Challenger-t övezõ figyelemre. Ám a gyári kivitel közel sem aknázza ki a kocsiban rejlõ összes lehetõséget.

Amit a gyár nem tesz meg, megteszi a Hennessey Performance. A Camaro orrába beépítették a Corvette ZR1 kompresszoros V8-asát, ami alapból 640 lóerõs. Az LS9-es kódjelû blokkban természetesen vannak még tartalékok, aminek egy részét a tunerek ki is csalták: átírták a motorvezérlõ programot, így 705 lóra nõtt a ménes.

Elméletileg többet is ki lehetne hozni a blokkból, de vélhetõen ez is bõven sok a legtöbb vásárlónak. Így ahelyett, hogy az energiájukat a teljesítményhajszolással felélték volna, rendesen oda tudtak figyelni a részletekre: a kocsi minden elemét hozzáigazították a brutális motorerõhöz: a fékeket, a váltót és a futómûvet is. a gyári fékeket a Corvette kerámiatrácsás rendszerére cserélik, nagyobb felniket és nagy teljesítményû Michelin PS2 abroncsokat szerelnek fel, és az autóra ható leszorítóerõt is igyekeznek megnövelni a látványos lökhárító- és küszöbtoldatokkal.