Autós hírek: Jön az új Mégane RS


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Renault Sport elkészült a háromajtós Mégane-re épülõ RS kivitellel, amelyet márciusban a Genfi Autószalonon mutatnak be.

Az autó karosszériája a Párizsban bemutatott Mégane Trophy versenyautó-tanulmány alapján készül, így számíthatunk egyedi kötényekre és lökhárítókra, valamint egy középre helyezett kipufogóra. A szélesebb futómû miatt a kerékjárati ívek is kapnak egy kis toldást, így nem csak optikailag fog a kocsi sokkal sportosabbnak kinézni, hanem az úttartása is jobb lesz az alapmodellhez képest.

A kocsit ugyanazzal a kétliteres turbós motorral szerelik, mint a kifutó modellt, ám teljesítményét állítólag 20 lóerõvel, 250 lóerõre növelték. A hatfokozatú manuális váltóval érkezõ RS így körülbelül hat másodperc alatt tud száz kilométer/órára gyorsulni.

A lassításról hatalmas Brembo fékek gondoskodnak, míg a precíz kanyarokért a feláras részlegesen önzáró differenciálmû lesz a felelõs.

A márciusi premiert követõen akár már idén nyár végén megjelenhet a szalonokban a Mégane RS.