Autós hírek: BMW motorkerékpárok: 85 év a kiválóság szolgálatában


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A BMW motorkerékpárok története azóta a folyamatos újítások, és a tökéletesség keresésének krónikája, amióta Max Friz elõször szerelte fel M2B32-es kéthengeres blokkját egy vázra 1923-ban. Henry von Wartenberg, mesterfényképész és Peter Gantriis, író közös munkája, A BMW mûvészete – 85 év a motoros kiválóság szolgálatában (The Art of BMW – 85 Years of Motorcycling Excellence) címû kiadványa pontosan ezeknek a technikai mestermûveknek a szépségét és eleganciáját állítja a középpontba és hozza közelebb az olvasókhoz.

[1]A BMW motorokban több van, mint innováció és technológia. Annak ellenére, hogy a cég azzal vívta ki hírnevét, hogy a többi gyárral ellentétben mindig új megoldásokat keres, motorjai nem csupán a különcség kedvéért mások. Minden apró különbség valódi problémákra nyújt egyedi és elegáns megoldást. A BMW már számos olyan új dolgot mutatott be, amelyeket ma már minden gyártó használ, mint például a blokkolás-mentes fékrendszer vagy éppen a teleszkópos elsõ villa. A BMW motorkerékpárok története a tökéletesség folyamatos és kompromisszumokat kerülõ kutatása. A konszern által valaha legyártott motorkerékpárok 50%-a még napjainkban is a világ útjait rója.

A BMW mûvészete – 85 év a motoros kiválóság szolgálatában egy fantasztikus születésnapi ajándék a BMW és a motorkerékpárok kedvelõinek. A bõségesen illusztrált könyv bemutatja Peter Nettesheim motorkerékpár-kollekcióját is, amely egyike a világ elsõszámú BMW gyûjteményeinek. Ezek a körültekintõen válogatott kétkerekûek a tökéletességre törekvõ kivitelezés és a mérnöki bátorság mintaképei, amelyek a BMW tradícióivá váltak. A könyvbõl ezen kívül azt is megtudhatjuk, hogy melyik mérnöki újítás melyik modellben jelent meg. Kezdve az elsõ úttörõktõl, mint az R32, egészen a legmodernebb motorcsodákig egész oldalas magukkal ragadó stúdiófotókon gyönyörködhetünk.

Az író Peter Gantriis egy sportra szakosodott piackutató cég elnöke, motormegszállott és jelenleg Minnesota-ban él.

[2]A 192 oldalas keményfedeles könyv elõszavát Fred Jakobs, a BMW motorkerékpár örökség-felelõse írta, a könyv pedig elérhetõ minden nagyobb könyvesboltban és néhány online értékesítõnél, mint például az Amazon.com oldalán is./Autósoldalak.hu/