Autós hírek: Audi R8, A5, Q5: Fejlõdésben


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az „Automobilwoche“ szakmai magazin az Audit választotta az év legnagyobb fejlõdést felmutató márkájának. Ezzel egyidejûleg a DEKRA vizsgálóintézet az Audi A6 sorozatot a „Minden kategória legmegbízhatóbbja“ címmel tüntette ki. E két elismerés csupán egy-egy színvonalas példa az Audi számára 2008-ban odaítélt kitüntetõ címek hosszú sorából.

[2]A négykarikás márka idei 35 németországi kitüntetésével nem csupán hazai szinten produkált tiszteletre méltó teljesítményt, hanem további 56 díjával a nemzetközi porondon is kiválóan szerepelt.

Az Audi R8, az A5 és az A4 a leginkább díjazott Audi-modellek. Az „Autobild“ olvasói 26 országból mindjárt bemutatkozását követõen az „Europas Auto1“ elismerést szavazták meg az Audi A4 számára. Az Audi R8 a New York-i Autókiállításon elsõként gyûjtött be két „Világ Év Autója” (World Car of the Year Awards) kitüntetést is – egyet menetteljesítményei, egyet pedig designja elismeréseként.

A 35 németországi díj egyik legértékesebbje a mindjárt az év elején, az „auto motor und sport“ szakmai magazin olvasói szavazásán aratott négyes diadal (A3, A4, A6, R8).

A már jól ismert sikermodellek mellé az Audi Q5 formájában az év végén érkezett újabb tag az Audi-családba. Már piaci bevezetése elõtt két design-elismerést is elnyert, illetve a SUV-modellek kategóriájában az „Arany Kormánykerék” (Goldenes Lenkrad) nagytekintélyû díját. Ezt rövidesen három további elismerés követte, köztük a nemzetközi szakmai zsûri által a karosszériakonstrukciók területén odaítélt „Euro Car Body Award“ kitüntetéssel.

[3]Az Audi modelljei sikerét elsõsorban friss termékpalettájának, illetve különösen hódító formavilágának köszönheti. Jürgen Pieper autós elemzõ az „Automobilwoche“ hasábjain a kiemelkedõ minõségi és technikai fejlõdés mellett, a design terén egyenesen vezetõ szerepet tulajdonít vetélytársai között „A haladás technikája” szlogenjérõl is ismert gyártónak. Stefan Sielaff, az Audi vezetõ formatervezõje szerint: „Jelenleg nem csupán a legfiatalabb, hanem a legszebb modellpaletta is a miénk.“ Ez pedig a márka imázsa tekintetében is kimondottan pozitív hatást kelt: az „Auto Zeitung“ szakmai magazin nagy imázs-felmérésében az ingolstadtiak 2008-ban immár ötödik egymást követõ alkalommal gyûjtötték be az összesített gyõzelmet. /Autósoldalak.hu/