Autós hírek: Honda FXC Clarity: Vélemény formálás


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Honda megszervezte a 'The FCX Clarity Experience Opening' nevû különleges rendezvényt, ahol gyermekek számára mutatta be fejlett üzemanyagcellás jármûvét.

[1]A rendezvény célja az volt, hogy a gyermekek megismerjék az üzemanyagcellák felépítését és mûködését, közutakon utazhassanak az FCX Clarity-ben, hogy lehetõséget kapjanak a környezetvédelem eredményeinek megismerésére, kialakíthassák saját álmaikat a fejlett technológiáról, s hogy közvetlen közelrõl tapasztalhassák meg az FCX Clarity csodáját.
Mindez arra bátorítja a gyermekeket, hogy egy lépéssel a felnõttek elõtt járva egy környezettudatos jövõt képzeljenek maguk elé – olyan jövõt, amelyben az elsõ autójuk egy üzemanyagcellás jármû lesz.

A Honda azt tervezi, hogy Japán-szerte számos különféle, ám hasonló célú rendezvényt szervez majd, hogy a lehetõ legtöbb ember élhesse át személyesen az FCX Clarity csodáját. A Honda FCX Clarity volt a 2009. január 2-3-án rendezett 85-ik Tokió-Hakone Ekiden maratoni váltófutás felvezetõ autója.

Emellett a Honda 2008 októberében elindította a Honda Green Machine*1 nevû kampányt, amely a vállalat környezetvédelmi törekvéseit ismerteti a Peanuts*2 képregény-sorozat alakjainak fõszereplésével. December közepén a televíziós és sajtóhirdetések új sorozatával bõvül a kampány.

*1 A Honda Green Machine kampány üzenete: a gépjármûvek képesek együtt létezni környezetünkkel, s az embereknek nem kell feláldozniuk a mobilitást – valamint az, hogy környezetbarát technológiái és termékei révén a Honda kiveszi a részét a környezet megóvásából.

*2 A Charles M. Schulz által alkotott Peanuts képregény-sorozat – amelynek fõszereplõje Charlie Brown, és kutyája, Snoopy – 1950 óta jelenik meg. A világ 75 országában komoly népszerûségnek örvendõ, 21 nyelven megjelenõ Peanuts már négy évtizede a japán gyermekek és

felnõttek kedvence./Autósoldalak.hu/