Autós hírek: Peugeot 3008 kémfotók


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[p2]A kocsi hivatalos bemutatója már igen közel van: márciusban lesz esedékes a Genfi Autószalonon. A képek alapján igen szemfülesnek kellett lennie a fotósnak, ugyanis a 3008 formája nem sok újdonságot nyújt, nehéz újként értelmezni.
A szériaautó ugyan nem sokat változott a párizsi Prologue HYmotion tanulmányhoz képest, mégsem igazán karakteres darab. A háromszög-fényszórók és a hatalmasat ásító rácsos hûtõmaszk bizarr, míg a hátsó lámpák formája sem szokványos, mégsem igazán újító egyik sem.

[p3]
A belsõ tér sem igazán jellegzetes, tipikus Peugeot beltér – de ez legalább garancia a jó hangulatra. A kocsi alapjait a 308-as adja, így a 3008-as orrában ott lesznek a BMW-vel közösen fejlesztett 1,6-os benzinmotorok és a remek minõségû HDi dízelek. A tervek szerint két év múlva vezetik be a kocsi dízel-hibrid változatát.
A 3008 elsõ és összkerékhajtással is rendelhetõ lesz, így 2009 nyarától a Nissan Qashqai konkurenseként lép a piacra.