Autós hírek: Volkswagen Jetta TDI: Bekerült a top tízbe


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az EPA (Környezetvédelmi Képviselet) nemrégiben kiadott „2009-es Üzemanyag takarékossági útmutatójába” a Jetta TDI az alacsony fogyasztásával és alacsony károsanyag-kibocsátásával került be az elsõ tízbe.

[2]Az évente kiadott „Üzemanyag takarékossági útmutató” az amerikai Környezetvédelmi Képviselet (EPA) kiadványa, amely segít a vásárlóknak, hogy jól tájékozottak legyenek a vásárlás elõtt, és tisztában legyenek azzal, hogy melyik gépjármû környezetbarát és takarékos fogyasztású.

A Jetta 2.0 Clean TDI-t két hónappal ezelõtt vezették be a piacra és 5.7 literes fogyasztásával elnyerte a szaksajtó tetszését. Emellett az autónak sikerült megfelelnie a szigorú kaliforniai kibocsátási elõírásoknak is, amit a motorban és a kipufogó rendszerben történt módosításokon keresztül érték el, amivel összességében 90%-al sikerült csökkenteni a károsanyag-kibocsátást, a kipufogó rendszer középsõ eleme ugyanis raktározza és átalakítja a kibocsátott nitrogén-oxidot.

2005-ös bevezetése óta a Jetta, - amely remekül kiegészítette a Volkswagen szalonok kínálatát a Passat kategóriája alatt -, a legjobban értékesíthetõ Volkswagen és a legkedveltebb európai autó az Egyesült Államokban./Autósoldalak.hu/