Autós hírek: Scania Motohome: Különleges versenyautó szállítók Magyarországon


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Ezen jármûvek közül a legjellegzetesebbek közé tartoznak a Zengõ Motorsport motorhome-jai.

Zengõ Zoltánban, a Zengõ Motorsport vezetõjében és tulajdonosában 2007-ben, a felépítménygyártó Lehel Coachbuilder tulajdonosával való megismerkedés után merült fel komolyan az igény arra, hogy profi motorhome-okkal oldja meg csapata és versenyautói elszállásolását a hazai és külföldi versenyeken. Korábban is rendelkeztek ugyan egy kamionnal, de az csak igen korlátozottan felelt meg egy motorhome-mal szemben támasztott elvárásoknak, követelményeknek.

[1]Ezért döntöttek Zengõék úgy, hogy megépítik saját motorhome-jukat, amely teljes mértékben képes lesz kielégíteni minden igényüket. A személyes kapcsolatnak köszönhetõen egy percig sem volt kérdéses, hogy ki fogja elkészíteni a jármûvek speciális felépítményét, azonban a kamion márkája még kiválasztásra várt. Mivel számos egyedi követelménynek kellett megfelelni, a választás a kérdésben legrugalmasabb és bõséges raktárkészlettel rendelkezõ teherautó gyártóra, a Scania-ra esett. A döntést utólag is igazolta a jármûvek kiváló vezethetõsége, kezelhetõsége és rugózása.

A hosszas tervezgetés eredménye két motorhome lett, amelyek közül az egyik egy önjáró alváz, ahol a P310LB4x2HNB típusú kamiont egybe építették a luxus színvonalú felépítménnyel. Hátsó részében két SEAT Leon versenyautó fér el.  A versenyek alatt a Leonok a depóban vannak, így összesen 9 ember számára szolgálhat szállásul a speciálisan átalakított teherautó – öten az elõtérben, négyen pedig az autók helyén alhatnak. A jármû igen drasztikus átváltoztató kúrán esett át, hiszen szinte teljes mértékben fa- és bõrborítást kapott  Egy másik Scania R420-as típusú nyergesvontató húz egy speciális félpótkocsit – melyet szintén a Lehel Coachbuilder Kft. épített – , amelyben 3 versenyautó és két szerelõ számára juthat hely. A két motorhome megépítése hosszútávon költségkímélõ, hiszen használatuk fölöslegessé teszi a trailerek bérlését versenyrõl versenyre.

[3]A csapat, amely immáron majd’ egy éve teljes megelégedéssel használja az átalakított jármûveket, jövõre is indulni szeretne mind a SEAT Leon EuroCup-ban, mind a hazai gyorsasági versenyeken. Az már most is elmondható, hogy a 2009-es sikereknek a profi motorhome biztosan nem lesz akadálya!/Autósoldalak.hu/