Autós hírek: Mercedes-Benz SL, ML AMG: Változatok a gyorsaságra


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Három különleges nagyteljesítményû autót mutat be az AMG: ezek az SL 65 AMG Black Series, az ML 63 AMG „10th Anniversary“ és az ML 63 AMG „Performance Studio“. 493 kW/670 LE teljesítményû 6.0 literes, V12-es AMG biturbó motorjával, látványos megjelenésével, könnyû szerkezetével és kifejezett exkluzivitásával az SL 65 AMG Black Series kupé új távlatokat nyit meg a sportautók rajongói elõtt.
Az ML 63 AMG „10th Anniversary“ a legelsõ erõterepjáró, az 1999-ben bemutatott ML 55 AMG elõtt tiszteleg. Markáns karosszériaelemeivel és csábító felszerelésével az individualitást és exkluzivitást keresõ ügyfeleknek felel meg. A még szédületesebb felszerelésû ML 63 AMG „Performance Studio“ pedig felmutatja a 2006-ban megnyitott AMG PERFORMANCE STUDIO hozzáértését.

[5]Mindhárom nagyteljesítményû autó az AMG PERFORMANCE STUDIO mûve – ugyanazoké a szakembereké, akiknek az Official F1™ Safety Car és az Official F1™ Medical Car kifejlesztése, építése és alkalmazása köszönhetõ. Az SL 65 AMG Black Series elsõ pillantásra elárulja, hogy az autósport technikájának átültetése a sorozatgyártásba elválaszthatatlan a Mercedes-AMG filozófiájától. 493 kW/670 lóerõs csúcsteljesítményével és 1000 newtonméteres nyomatékával extraklasszist képvisel a kétajtós kocsi: 3,8 másodperc alatt gyorsul százra, maximális sebessége 320 km/óra (elektronikusan korlátozva). Az ötfokozatú, négy menetprogramos AMG SPEEDSHIFT PLUS automata gázfröccsöt is ad.

A nagy beömlõnyílásokkal, széles sárvédõkkel és behúzható szárnnyal ellátott, teljesen új fejlesztésû karosszéria számos eleme készül könnyû, szénszálas kompozit anyagból, például a bukócsövet magába foglaló új, csukott tetõ. Az SL 65 AMG-hez képest az SL 65 AMG Black Series 250 kilogrammal könnyebb.

[2]A futómû teljesen új konstrukció: csavarmenettel többféleképpen beállítható felfüggesztés, direkt kormánymû, differenciálzár és háromfokozatú ESP® gondoskodik dinamikáról, útfogásról és élményszerû autózásról. A 19, illetve 20 colos Dunlop sportgumik és a kompozit anyagú AMG fékek versenypályán is megállják a helyüket. Az autóversenyzés világát idézi az SL 65 AMG Black Series utastere is: nappabõr, Alcantara és karbon dobogtatja meg a mûértõ szívét.

ML 63 AMG „10th Anniversary“: születésnapi köszöntés

Az ML 63 AMG-n alapuló különkiadással az elsõ erõterepjáró, az ML 55 AMG elõtt tiszteleg gyártója. Az M-osztály 1999-ben bemutatott kategóriateremtõ csúcsmodelljét 5,5 literes, V8-as AMG motor hajtotta (255 kW/347 LE). Az ML 63 AMG „10th Anniversary“ modellnek már a külleme is megkapó: erõdómok a géptetõn, Himalája-szürke hûtõmaszk és alsó védõlemez, ugyanilyen színû, fényesre esztergált AMG könnyûfém-kerekek, sötétített bi-xenon fényszóró kanyarvilágítással – a hab a tortán pedig a 6,3 literes, V8-as  AMG motor (375 kW/ 510 LE).

Nem közönséges a berendezés sem: fekete/alpakka vagy fekete/világos barna bõrülések és bõr sportkormány, „designo“ bõrrel burkolt mûszerfal-felsõrész és fekete faberakásos tetõkárpit.

ML 63 AMG „Performance Studio“: maximális fényûzés

[4]Az egyedi kívánságok teljesítésére szakosodott AMG PERFORMANCE STUDIO mûve az ML 63 AMG „Performance Studio“. Fényesre esztergált és a kocsi színére festett 21 colos kerekek képeznek kontrasztot a „Peridot-barna metál“ fényezéssel. A fekete motívumokkal díszített porcelánszínû teljes bõrkárpit éppoly exkluzív, mint a teljesen bõrrel bevont mûszerfal, középkonzol és ajtókárpit. Fekete Alcantara tetõkárpit és fekete zongoralakktól csillogó faberakás teszi teljessé a berendezést. /Autósoldalak.hu/