Autós hírek: Volkswagen Jetta, Eos és társai: Jól védenek


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Négy Volkswagen modell nyerte el a legmagasabb fokozatot a legbiztonságosabb autók kategóriában a független amerikai biztonsági szervezet, az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) tesztjein. A Golf, Jetta, Passat és Eos modellek egyaránt kiérdemelték a legjobb értékelést saját kategóriájukon belül.
 
[1]A Golf, amelyet az Egyesült Államokban „Rabbit” néven értékesítenek, a kompakt kategóriában kapta meg a díjat, a Jetta és a Passat a középméretû autók kategóriájában gyõzedelmeskedett, az Eos pedig a középméretû kabrió kategóriában nyert.

Az IIHS készíti a törés teszteket az amerikai biztosítási társaságoknak 1995 óta rendszeresen azzal a céllal, hogy a személyautók minden típusának alapvetõ biztonságát megvizsgálják. Az öt Volkswagen modell sikeresen teljesített a frontális, az oldalsó és a hátsó törésteszteken, amelyeken minden autó keresztül megy az Egyesült Államokban.

A töréstesztek során az autók ellenálló-képességét frontálisan 64 km/órás, oldalsó ütközés esetében, pedig 50 km/órás sebességnél tesztelik, valamint azt is ellenõrzik, hogy miként reagálnak az ülések hátsó ütközés esetén./Autósoldalak.hu/