Autós hírek: BMW HP2 Sport: Kategória gyõzelemmel zárt a BMW


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Szeptember 14-én, vasárnap a BMW Motorrad Motorsport kategória gyõzelemmel fejezte be a HP 2 Sport két éves versenyprogramját a 24 órás Bol d’Or versenyen, Magny-Cours-ban. A Sebastien Le Grelle, Stéphene Mertens és Brian Parriott trió 43 körrel elõzte meg legnagyobb riválisát a Ducatis Thierry Capela-t, Fred Notte-t és Pierre Solari-t, így kategória gyõzelem mellett összetettben a 29-ik helyen fejezték be a futamot.
Az összetett versenyt végül a Suzuki Endurance Racing Team nyerte, ahol a Vincent Philippe, Matthieu Lagrive és Julien da Costa összeállítás 747 kört teljesített. A futamot az esõ, valamint néhány baleset is nehezítette, így az 55 indulóból mindössze 36 ért csak célba.

[1]A kategória gyõztes Sebastien Le Grelle így kommentálta az eseményeket: „Fõként az idõjárásnak köszönhetõen, ez egy igen kemény verseny volt. Több nehézségem is akadt: egyszer nem gyulladt ki az üzemanyag-jelzõ lámpa, ezért éppen csak be tudtam gurulni a boxba tankolni, késõbb pedig át kellett vágnom a sikánon, hogy elkerüljek egy esést, de a közbeesõ aszfalt nagyon csúszós volt. Szerencsére vissza tudtam térni a pályára anélkül, hogy kárt tettem volna a motorban. Sajnos késõbb Stéphane elesett, aminek következtében helyezéseket vesztettünk, de összetettben így is megszereztük a 29-ik helyet, és emellett még kategória gyõzelmet is arattunk” – mondta el a versenyzõ.

Stéphane Mertens: „Volt egy balszerencsés bukásom, ami miatt több helyet visszacsúsztunk. Épp csak egy kicsit mentem gyorsabban a kelleténél, és máris megtörtént a baj. Kicsit csalódott vagyok emiatt, de végül sikerült jó eredménnyel zárnunk ezt a kemény futamot, amit nagyon köszönök a csapatomnak is, és büszke vagyok rájuk, amiért ilyen keményen dolgoztak.”

Brian Parriot: „Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehettem a HP 2 Sport versenyprogramban és, hogy ilyen eredménnyel sikerült zárnunk ezt a kemény versenyt. Az idõjárás nagyon megnehezítette a dolgunkat: a futam elején bepárásodott a sisakrostélyom, és azt sem láttam, merre megyek” – mondta el Parriot.

A verseny kevésbé volt sikeres a másik BMW-s csapat számára. Richard Cooper, Rico Penzkofer és Thomas Hinterreiter, a 14-ik helyrõl voltak kénytelenek kiállni, miután a boxban nem tudták biztonságosan megjavítani motorjukat.

Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója a következõket mondta az esemény után: „Hullámvölgyek és hullámhegyek hétvégéje volt a mostani. Nagyon közel voltunk az elsõ tizenöthöz, amely problémamentes verseny esetén mindenképpen kivitelezhetõ lett volna. A BMW HP2 Sport versenyprogramjának fõ célja a motor képességeinek bizonyítása volt, ami sikerült is. Az elmúlt két évben nyolc versenyen, hat osztályban nyertünk (beleértve két kettõs gyõzelmet is), végigcsináltunk négy 24-órás versenyt és szereztünk egy ötödik és hatodik helyezést Daytona-ban. Most, hogy vége az Endurance Világbajnokságnak a HP2 Sport-tal, teljes egészében a Superbike Világbajnokságra kell koncentrálnunk. Reméljük, hogy ez a két éves program inspirálni és motiválni fog minden csapatot arra, hogy BMW-vel versenyezzen ebben a kategóriában, és maradandó élményt fog nyújtani a verseny szerelmeseinek világszerte.” /Autósoldalak.hu/