Autós hírek: új Cadillac SRX: Az elsõ képek


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[2]A Pebble Beach-i hagyományos luxusautó rendezvényen a Cadillac nemrégiben fellebbentette a fátylat a következõ generációs SRX crossover-rõl, amely 2010-es modellként 2009. közepén mutatkozik be. Az új SRX az eddigieknél dinamikusabb alternatívát kínál a luxus crossoverek kategóriájában, továbbfejlesztve  a Cadillac legfrissebb design trendjét.

'Az új generációs SRX a Cadillac formanyelvének kiteljesítése és továbbfinomítása, dinamikus jelenség a luxus crossoverek között,' mondta Clay Dean, a Cadillac design-igazgatója.

[2]A teljesen új SRX az év hátralevõ részében különbözõ jelentõs autószalonokon jelenik meg, és akkor hozzák nyilvánosságra részletesebb adatait is. Az új modell a jelenlegi SRX Crossovert, váltja fel, amely 2004. óta fontos eleme a Cadillac márka reneszánszának és világméretû terjeszkedésének. Megjelenése és arányai a Cadillac Provoq Conceptre emlékeztetnek - azt több autókiállításon is lehetett látni, 2008 folyamán.

A sorozatgyártású új modellre kiváló menetdinamika és nagyszerû úttartás jellemzõ, korszerûen elegáns utastere öt személynek és sok poggyásznak biztosít bõséges helyet.

[1]'A következõ nemzedékû SRX, az új CTS Sport Wagonnal együtt, jól jelzi, hogy drámai formanyelvével új irányt vesz a Cadillac: olyan személyautókkal és crossoverekkel jelentkezik, amelyek mérete és megjelenésének idõpontja éppen megfelel a mai luxuskocsi-vásárlók igényeinek,' mondta Jim Taylor, a Cadillac vezérigazgatója./Autósoldalak.hu/