Autós hírek: Talmácsi Gábor, Moto GP: Jorge Martinez bejelentése


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Martinez úr évtizedek óta meghatározó alakja a motorsportnak és az utóbbi idõben nem kis eredmények fûzõdnek nevéhez. Erõskezû, tapasztalt vezetõ, aki hazájában már versenyképes csapatot épített, olyat, akivel a világbajnokságon nemcsak számolnak, hanem például tavaly és tavaly elõtt fölényesen uralkodott is eredményességével.
A Cseh nagydíj szombati napján Martinez úr hivatalosan is bejelentette, hogy egy nagyon komoly project keretén belül Talmácsi Gáborra építve alapít egy magyar csapatot.
Elmondta, hogy nagyon bízik a csapat sikerességében, és abban, hogy lesznek olyan magyar befektetõk, akik a project mögé állnak és legalább olyan sikereket érnek el közösen, mint spanyol alakulatával.

A magyar team csapatfõnöke Martinez úr lesz, technikai managere Gino Borsoi, aki szintén rengeteg tapasztalatot szerzett már ezen a területen. 4 éve koordinálja az Aspar team versenyképes technikai hátterét biztosító feladatokat .

[1]A csapat sportigazgatói posztjának betöltésére Stefano Favarot kérte fel, hiszen eddigi együttmûködésük alatt megbizonyosodott arról, hogy Favaro igazán alapos, precíz munkát végez és elismert szakemberré vált a MotoGP berkein belül. „Bízok Stefano tudásában, tapasztalatában. Remekül menedzselte eddig Talmácsi Gábort. Ha valakinek, neki biztosan nem okoz problémát egy teljes csapat kommunikációjának, marketingjének megszervezése. Ismeri a magyar üzleti életet, nagyszerû kapcsolatai vannak, és pontosan tudja, hogy mennek a dolgok a GP világában” – mondta a spanyol csapatfõnök.

Jorge Martinez céljai között szerepel az is, hogy a magyar csapat tagjait magyar szakemberek alkossák, éppen ezért, ha elkészül a magyar pálya, - mely óriási lehetõségeket tartogat az országnak – támogatja, hogy magyar szerelõket, szakembereket készítsenek fel, akik a késõbbiekben csatlakozni tudnak az alakulathoz.
„Szeretném elérni, hogy a magyar csapat ne csak azért legyen magyar, mert magyar felségjelzéssel indul a VB-n és mert egy remek magyar versenyzõvel áll rajthoz. A dolgozók (szerelõk, asszisztensek, hospitality személyzet, stb.) is legyenek magyarok, ahogy az a spanyol alakulatomnál is van. A teljes létszámból csupán 17 olasz származású munkavállaló van, mindenki más spanyol.” – mondta Martinez.
Ami adva van a magyar csapat sikerességéhez: tapasztalt, elismert vezetõség, remek versenyzõ, hozzáértõ szerelõgárda, versenyképes technikai háttér.
Amire szükség van: olyan magyar támogatók, partnerek, akik hosszú távú együttmûködésekben gondolkoznak, hogy közösen megvalósítsanak egy magyar álmot.
 
Képen: balról jobbra: Talmácsi Gábor, Jorge Aspar Martinez, Stefano Favaro, Gino Borsoi

Forrás: WORLD COMMUNICATION COMPANY