Autós hírek: Skoda Octavia: 3500 Skoda a rendõrségnek!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Škoda Auto az új jármûvek beszerzésére kiírt pályázat megnyerésével mintegy 3500 gépkocsit szállíthat a Cseh Köztársaság Rendõrsége számára, a Škoda Fabia és a Škoda Octavia modellsorozatokból. Az elsõ kiszállításokra idén novemberben kerül sor.

[1]A pályázati kiírásban foglalt feltételeknek a Fabia, a Fabia Combi, az Octavia és az Octavia Combi háromféle motorral felelt meg, a specifikációk meghatározásakor pedig az aktív és passzív biztonságra, valamint a kényelemre (elektronikus menetstabilizáló, vezetõ- és utasoldali légzsák, oldal- és fejlégzsákok, légkondicionáló stb.) összpontosítottak. Az Octavia modelleket a Škoda Auto speciális rendõrségi kivitelben és új színösszeállításban szállítja. A pályázati kiírásban feltételként szerepelt a Cseh Rendõrség 14 szervizállomásának mûszaki felszerelése, illetve a dolgozók megfelelõ képzése is.

„Nagy örömmel tölt el minket e pályázat megnyerése, s nem csupán a jelentõs megrendelés okán, hanem azért is, mert a Cseh Rendõrség így a jövõben is cseh autókat használ majd“ – fûzte hozzá Jan Procházka, a Škoda Auto csehországi értékesítési vezetõje.

A Škoda modelljei több országban is szolgálnak rendõrségi jármûvekként, például Lengyelországban, Szlovákiában, Ausztriában, Magyarországon, Nagy-Britanniában vagy Izraelben./Autósoldalak.hu/