Autós hírek: Mercedes-Benz A osztály: Irány Kecskemét!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Keret megállapodás a projekt volumenérõl, az engedélyeztetési eljárásról, infrastruktúráról és az új  Mercedes-Benz gyár állami támogatásáról. Összesen 800 millió euro értékû befektetés, közel 2.500 újonnan teremtett munkahely.

A Daimler AG és a Magyar Kormány és Kecskemét városának képviselõi nemrégiben együttmûködési megállapodást írtak alá a Mercedes-Benz új kecskeméti gyárának létrehozásáról. Az Együttmûködési Megállapodást 2008 õszén a végleges szerzõdés aláírása követi majd.

[2]A Magyar Kormány további jogszabály csomaggal támogatja a Daimler beruházását, amely egyértelmû elsõbbséget nyújt a projektnek, például az új Mercedes-Benz gyár felépítéséhez szükséges engedélyeztetési eljárás meggyorsítását.

A vállalat Rastatt-i üzemével szoros gyártási hálózatban mûködõ új, prémium kategóriás autókat elõállító magyarországi gyár létrehozásához, a Mercedes-Benz összesen 800 millió eurót fektet be, és közel 2500 új munkahelyet teremt. 2012-tõl kezdõdõen a jelenlegi A- és B-osztályú Mercedes gépkocsik utódai gurulnak majd le a kecskeméti gyár futószalagjairól.

[1]Az Együttmûködési Megállapodás további megegyezéseket is tartalmaz az engedélyeztetési eljárásra, a földterület megvásárlására és a körülbelül 400 hektáros gyárterület fejlesztésére vonatkozóan. A további tervek között szerepel vasúti kapcsolat kialakítása a gyárhoz, és elérési út építése az M5-ös autópálya közeli csatlakozó szakaszához, amely része az európai 75-ös észak-déli útvonalnak, és Budapestrõl, Kecskeméten át vezet a szerb határig. /Autósoldalak.hu/