Autós hírek: Opel & Chevrolet: Jó elsõ félév


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[4]Az enyhén csökkenõ hazai személyautó piacon az év elsõ hat hónapjában az Opel 10094 autót értékesített a KEKKH adatai alapján. Ezzel a márka megõrizte második pozícióját és piaci részesedése 12,28 százalékot ért el. Az összesített piacon az Opel részesedése 1,12 százalékponttal nõtt, ami a legnagyobb mértékû növekedés a tíz piacvezetõ márka közül. A modellek közül továbbra is az Astra a legkedveltebb, két változatából összesen 6594 darab talált gazdára ebben az idõszakban.
[2]A Chevrolet, amely piaci részesedésének növekvése a vezetõ márkák sorában a második legnagyobb, a magyar személyautó piac leggyorsabban növekvõ volumenmárkája. A piac vezetõ 15 márkája közül a Chevrolet 27,7 százalékos volumennövekedéssel a legnagyobb mértékben múlta felül az elõzõ évi teljesítményét, feltornázva magát a ranglétra hetedik helyére. A Chevrolet-hez kötõdik még egy piaci csúcs, az ezer darabszámon felül eladott modellek között a Chevrolet Aveo eladása 40 százalékos növekedést mutatott az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva, ezzel az Aveo a leggyorsabban növekvõ modell a magyar piacon. A 2113 darab értékesített Aveo népszerûségéhez bizonyosan nagymértékben hozzájárult alacsony üzemanyag fogyasztási mutatója is. Független összehasonlításokban, mint például a német „Automonat' magazin által végzett felmérésben az 1,2 literes benzinmotorral felszerelt Aveo megelõzte összes hasonlóan motorizált vetélytársát.

Ugyanakkor a haszonjármû piacon a az Opel rendkívüli mértékben, 38,1 százalékkal túlszárnyalta az elõzõ év elsõ hat hónapjában elért eredményét.
[1]„Nagyon meg vagyunk elégedve az eredményeinkkel, különösen tekintetbe véve a jelenlegi gazdasági helyzetet' - nyilatkozta Megyeri György, a General Motors Magyarország igazgatója. - „Jó szereplésünket erõs márkakereskedõi hálózatunknak, piaci igényeknek megfelelõ termékválasztékunknak és nem utolsósorban ügyfeleink belénk vetett bizalmának köszönhetjük. Az év második felében reményeink szerint a hazai piac megerõsödik, ami további lehetõségeket nyújtana számunkra, például a nemrég megújult Chevrolet Aveo vonatkozásában. Ami pedig az Opel márka magyarországi megbecsülését illeti, ezt bizonyítja többek között az a Reader\'s Digest olvasói körében elvégzett felmérés, melynek alapján az Opel immár nyolcadik alkalommal a legmegbízhatóbb autómárka Magyarországon.' /Autósoldalak.hu/