Autós hírek: Mercedes-Benz Sprinter: Bõvülõ gyártókapacitás


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Annak érdekében, hogy minél jobban ki tudják elégíteni az igényeket, a  Daimler AG igazgatósága úgy döntött, hogy összesen 117 millió euró befektetésével növeli a két gyártóüzem, Düsseldorf és Ludwigsfelde kapacitását.

Döntés Düsseldorf és Ludwigsfelde mellett

[1]Tudatosan döntöttünk két eddigi üzemünk, Düsseldorf és Ludwigsfelde kapacitásbõvítése mellett. Az infrastruktúra mellett a dolgozók képzettsége, rugalmassága és lelkesedése is garantálja termékeink magas minõségét,' mondta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója.
E beruházással jól felkészülünk a piac kihívásaira. Fontos tényezõ volt a konstruktív párbeszéd az üzemvezetés és az üzemi tanács között. Tartós és nyereséges növekedésre számítunk', egészítette ki Wilfried Porth, a Mercedes-Benz Vans üzletág vezetõje.
A beruházás biztosítja a két üzem munkahelyeit, sõt a következõ esztendõkben 500 új munkahely jöhet létre. A termelés növelése megszilárdítja a jó és sikeres együttmûködést a Volkswagennel.

Új karosszériamûhely és fényezõ Ludwigsfeldében

A jövõben zárt áruszállítókat is készít Ludwigsfelde, ezért új karosszériamûhelyt és fényezõt létesítenek. A szerelõterület 9500 négyzetméterrel nõ. Az átépítés 2011 közepére készül el, és 50 százalékos kapacitásbõvülést eredményez.

Üzembõvítés Düsseldorfban

Düsseldorfban a technológiai berendezést építik ki, például a kataforézises merítõ alapozást. A szárító és a hûtõ meghosszabbítása növeli a termelékenységet. Már 2009 végétõl rendelkezésre áll a 12 százalékos kapacitásnövekedés. A szakembereknek nagy kihívás ezt beilleszteni a folyamatos termelésbe.

Minden igényre van megfelelõ Mercedes-Benz Sprinter változat

[5]A Sprinter több mint ezer alapmodellt kínál a 3-5 tonnás össztömeg-kategóriában. Háromféle alaptípusból (zárt áruszállító, kombi és platós) készül sokféle karosszériájú, hajtómûvû és teherbírású kivitel. Az alvázakat háromféle tengelytávval gyártják, a zárt jármûvek esetében hosszított hátsó részû változat járul ezekhez. A raktér 7,5-17 köbméteres, a kerékdobok közötti távolság 1350 milliméter, a szuper-magastetõs változat belmagassága pedig 2140 milliméter./Autósoldalak.hu/