Autós hírek: új Citroen C5: Sikeres rajt


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


2008. május 26-ig több mint 24000 megrendelés érkezett Európában az új C5-ösre, ami egyértelmûen igazolja a bevezetést megelõzõen becsült eladási terveket.
A legtöbb modell a második és harmadik kiviteli szinten kelt el, Franciaországban például ez az eladások 80 százalékát jelentette.

[4]Motorizáció tekintetében a megrendelések 90-95 százaléka dízel erõforrásra irányult, és a legnépszerûbb a 138 lóerõs 2.0 HDi változat volt.
Az új C5 kétféle felfüggesztéssel is rendelhetõ, amelyek megoszlása az elsõ tapasztalatok szerint megegyezik azzal az aránnyal, amelyre számított a márka: Franciaországban a C5 eladások közel 60 százaléka hidraktív, míg a fenn maradó 40 százalék hagyományos, acélrugós felfüggesztéssel kelt el.

A négyajtós és a kombi változat arányáról a C5 Tourer viszonylag friss bevezetése miatt még korai lenne nyilatkozni, de rendkívül pozitív a fogadtatása, és a hagyományosan kombit kedvelõ piacok mint Németország és Olaszország érdeklõdnek iránta erõsebben.
2008-ban, bevezetés évében 85000 darab új C5 értékesítését tervezi a márka./Autósoldalak.hu/