Autós hírek: Hyundai H1: Megjelent az új H1


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A tágas és erõteljes H1-es modellt a Hyundai teljesen új külsõ formai megoldásokkal és egy igen erõs, új dízelmotorral ruházta fel. A számos konfigurációnak köszönhetõen igen sokoldalú gépjármûvet alkotott. Az autó felszerelése bõséges, és a Hyundai hagyományainak megfelelõen az ára is versenyképes.
 
[2]A Hyundai a 80-as évek végén mutatta be a H1-et, majd a modellt termékválasztéka fontos elemévé fejlesztette. Az új Hyundai H1-nek minden esélye megvan arra, hogy ugyanolyan sikeres legyen, mint az elõdei. 5125 mm-es hosszúságával, 1920 mm-es (+100 mm) szélességével, 3200 mm-es (+120 mm) tengelytávjával a H1 felveszi a versenyt osztálya elismert modelljeivel. Magyarországon két változatban - kishaszongépjármû és nyolcszemélyes busz - lesz kapható áprilistól. Míg a haszongépjármû változat a kis- és középvállalatokat veszi célba, addig a busz fõként a családokat és nagyobb háztartásokat célozza, miközben taxinak is kiválóan alkalmas.
 
A H1 haszongépjármû 3 üléses, a busz pedig 8 üléses változatban lesz elérhetõ. Valamennyi modell erõforrása az új 2,5 literes, változó turbógeometriájú common rail dízelmotor, amelynek teljesítménye 170 lóerõ (125 kW) 3800-as fordulatszámnál. Legnagyobb nyomatéka 392 Nm 2000-es fordulatszám mellett. Ezzel a H1-es modell csúcssebessége 181 km/óra, átlagos üzemanyag-fogyasztása pedig 8,8 liter/100 km.
 
[1]A H1-es modell másik jellegzetessége a merész formai kialakítás, olyan visszafogott és korszerû elemek révén, mint az új hûtõmaszk és a nagyobb lámpatestek. Az autó modern megjelenését tovább erõsítik az opcióként választható 16 colos könnyûfém keréktárcsák is. Az alapfelszereltség részeként a kettõs tolóajtó és a választható kétszárnyú hátsó ajtó nagyobb rakodási lehetõséget biztosít. A belsõ tér ezáltal még tágasabb, ergonomikusabb és jobban felszerelt, így könnyebbé és kényelmesebbé teszi tulajdonosa életét. A dinamikus középkonzollal ellátott mûszerfal stílusa már jobban igazodik az európai ízlésvilághoz./Autósoldalak.hu/