Autós hírek: Skoda Octavia: Kínai ütõkártya


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A rendezvény különleges hangulata kiváló alkalmat kínál a Škoda teljes modell-portfóliójának hatásos bemutatására, különös tekintettel a kínai piac legújabb jövevényére, a Fabiára. Európai modelljei bemutatásával a Škoda technikai potenciálját (Octavia RS és Scout) éppúgy képviseli a kínai ipari szakértõk elõtt, mint környezetvédelmi beállítottságát (Fabia GreenLine).
 
[1]A Fabia modellsorozat, a márka bemutatójának fõ slágere, mindkét karosszériaváltozatában megjelenik. A vonzó fehér tetõvel készült ferdehátú mellett a látogatók a Fabia GreenLine különösen környezetkímélõ változatot is megtekinthetik, amelynek kombinált széndioxid-kibocsátása mindössze 109 gramm kilométerenként.
 
Az Octavia sorozatban mindkét európai modell szerepel, valamint az Octavia Mingrui, amely kiváló pozíciót vívott ki a kínai piacon. Az európai változatok az Octavia RS (sport kivitel) és az Octavia Scout.
 
A helyi gyártást az Octavia Mingrui képviseli, amely minõségi és biztonsági színvonala tekintetében (ötcsillagos C-NCAP minõsítés, 2008-as „China Auto Pictorial Car” díj) egyaránt elismert.
 
Az Octavia Mingrui bemutatása mérföldkõnek számított a Škoda modern kori történetében, egyben megerõsítette a kínai piac fontosságát a több mint százesztendõs hagyományokkal rendelkezõ cseh gyártó számára. 2008 elsõ három hónapja során 16.212 jármûvet értékesítettek, 2007 júniusi bemutatója óta pedig több mint 43 ezer Octavia Mingrui talált gazdára.
 
A Škoda az idei év során kívánja bevezetni Fabia modelljét a kínai piacra, s évente egy-egy új modellt kíván bemutatni. A cél egy széles körû Škoda modell-portfólió kínálat kialakítása, a kompakt Fabiától egészen az elegáns Superbig.
 
[2]A Škoda tavaly rekordértékesítést könyvelhetett el, miközben folytatta terjeszkedését az új piacok irányába. A vállalat röviddel az év vége elõtt jelent meg Ausztráliában, amely immár 100. piaca a Škodának. A márka rekordértékesítése és termelési mutatói tekintetében egyaránt dinamikus növekedést és földrajzi terjeszkedést produkált. A Škoda jelenleg Csehországban, Oroszországban, Indiában, Kína, Kazahsztánban, Bosznia-Hercegovinában és Ukrajnában mûködtet gyártó és összeszerelõ üzemeket./Autósoldalak.hu/