Autós hírek: új Cadillac CTS: Megérkezett Magyarországra!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[1]Az új CTS a Cadillac „Arts and Science' desing filozófiájának az eddigi legmarkánsabb megjelenése: külseje elegáns és rafinált felületeket ötvöz éles vonalakkal, miközben belül a legigényesebb - sokszor kézi - megmunkálás, bõrborítású mûszerfal és egyedülálló szórakoztató és audió rendszer található.  Az alapban hátsókerékhajtású CTS most elõször rendelhetõ összkerékhajtással is. (részletes információ mellékelve).
 
A CTS mellett a Cadillac elsõ kombi autója, a BLS Wagon is már megvásárolható. A BLS - vagy ahogyan azt gyakorta nevezik - az „európai Caddy' 2006. óta van a piacon és az új Wagon az egyre népszerûbb életstílus szegmens felé nyit. Miközben a Wagon a BLS sedan alapjaira épít, két új motorváltozatot is ajánl: az egyik a kétfázisú 1.9 literes turbodízel 180 lóerõvel, a másik pedig a Cadillac elsõ bioethanolos motorja: a FlexFuel kétliteres és 200 lóerõt teljesít.
 
[2]A nyáron Budapesten új Cadillac márkakereskedés nyílik. A más prémium márkákkal már jelentõs sikereket elért Tóth Autó Kft. egy új szalont épít az M3-as autópálya és az M0-ás csomópontjánál. A Cadillac és Corvette forgalmazás három éve indult idehaza, jelenleg Székesfehérváron a Fehérvér Autóház a hivatalos márkakereskedõje e  két márkának.
 
Wolf Gábor, a General Motors égisze alatt mûködõ Cadillac, Corvette, HUMMER Central & Eastern Europe kereskedelmi igazgatója szerint „az újabb márkakereskedés megnyitásával, a Cadillac legújabb CTS és BLS Wagon modelljének itthoni bevezetésével új lendületet kaphat a General Motors észak-amerikai márkáinak hazai értékesítése.' /Autósoldalak.hu/