Autós hírek: Hummer H3: Alacsonyan repültek a HUMMER-ek Veszprémben


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Közép-Európa Rally-ra készülõ amerikai Robby Gordon és a Team Dakar USA a Veszprém melletti katonai lõtéren, a vasárnap kezdõdõ verseny egyik helyszínén tesztelte versenyautóját. A különleges HUMMER H3 kifehejezetten a Dakarra és az ahhoz hasonló extrém igénybevételt jelentõ versenyekre lett kifejlesztve. A többórás teszten a HUMMER néha többet töltött a levegõben, mint a az egyébként kemény, murvás-köves talajon, amit Robby láthatóan élvezett. Volt már olyan sztárversenyzõ, aki panaszkodott a számtalan huplira, Robby Gordon viszont elemében volt.
 
[1]'A talajviszonyok nagyon hasonlítanak a mexikói Baja terepeire, ahol nagyon gyakran versenyzünk. Az HUMMER H3 versenyautót még az elmaradt januári Dakar óta is továbbfejlesztettük, alaposan fölkészültünk a Közép-Európa Rally várható megpróbáltatásaira és a teszt minket igazolt: az autó gyors, a beállítások jól mûködnek. Tudjuk, hogy Veszprém csak az egyik pálya és nem ismerjük a verseny többi szakaszán a terepviszonyokat, de bízom abban, hogy ott sem lesz gond'.
 
[4]Robby Gordon a legutóbbi Dakar versenyen abszolut nyolcadik volt. Mint elmondta, a General Motors Motorsport csapatával egyeztetve esett a választásuk a HUMMER-re, hiszen a HUMMER kivételes terepjáró képességei és az extrém terepversenyek kihívásai tökéletesen összeillenek. Robby Gordon a tesztnap után így nyilatkozott: ' Nyerni jöttünk Magyarországra. Tudjuk, hogy a Közép-Európa Rally-n mindenki ott lesz, aki számít, kiélezett kemény verseny lesz. Mindent megteszünk azért, hogy a lehetõ legjobb eredménnyel zárjuk a Dakar Sorozat elsõ versenyét.
 
Robby Gordon még nem járt Magyarországon és reméli, hogy a versenyig hátralévõ pár napban lesz egy kis ideje Budapesttel is megismerkedni. A HUMMER részvételének a Közép-Európa Rally versenyen külön aktualitást ad, hogy a HUMMER hivatalos értékesítése az idén nyáron kezdõdik Magyarroszágon./Autósoldalak.hu/