Autós hírek: MINI Clubman: Hódítás Brüsszelben


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[1]A MINI a kommunikáció tekintetében kétségtelenül az egyik legeredetibb márkák között van: a márka januárban a „MINI ranch - A másik ranch” címû kiállítással hívja fel magára a figyelmet, ezúttal Brüsszelben. A híres, az amerikai 66-os út melletti 1974-ben felállított Cadillac Ranch installáció után szabadon, a MINI az Atomium és a Palais du Heysel között tûnt fel saját verziójával.
 
A kiállításon négy MINI Clubman orral lefelé, a földbe „ültetve” látható.  A MINI Clubman modellt 2007 novemberében mutatták be, hogy kiegészítse a MINI és a MINI Cabrio modelleket.
 
A 14,5 méter hosszú, 4 méter széles és majdnem 3 méter magas installációt két napig építették. Az egyenként 950 kg-os autók egy 300 kg-os acél talapzaton állnak, az össztömeg így 5 tonna lett.
 
[2]A Belgiumban és Luxemburgban nagyon sikeres MINI 2007-ben már együttmûködött Brüsszel városával, akkor az Arne Quinze nevével fémjelzett installációt, a Cityscape-et (Városkép) állították fel az Avenue de la Toison d’Or-on. A januári, Boulevard du Centenaire-re esett választás sem volt véletlen, hiszen a MINI szerepet vállalt Belgium világhírû emlékmûje, az Atomium renoválásában is.
 
Az év elején Brüsszelben bemutatott installációt a nagyközönség elõször Frankfurtban láthatta./Autósoldalak.hu/