Autós hírek: Porsche 911 Turbo Coupé: Finomítások a szélcsatornából


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[3]A Porsche AG 911 Turbo Coupé modellje számára speciális aerodinamikai csomagot fejlesztett ki, amely elsõ légterelõ peremet, valamint rögzített szárnnyal kialakított, teljesen új hátsó motorházfedelet foglal magában.
 
A karakteres frontspoiler és a markáns hátsó szárny még dinamikusabbá teszik a jellegzetes Turbo-sziluettet. A Porsche weissachi fejlesztõközpontjának mérnökei az aerodinamikai funkcionalitásra helyezték a fõ hangsúlyt. A szélcsatornában finomított elemek esetében a fõ célt a szériaváltozat 0,31-es Cw-értékéhez képest továbbfejlesztett légellenállás képezte.
 
[2]Az optimális légáramlási adottságú csomag ideálisan illeszkedik a 480 lóerõs, nagyteljesítményû kupé koncepciójába, mivel segítségével tovább fokozták az elsõ és a hátsó tengelyre ható leszorító erõket, magas sebességeknél a jármû így még stabilabbá vált.
 
Az aerodinamikailag összehangolt elsõ és hátsó elemek csakis együttesen alkalmazhatók. Az aerodinamikai csomaggal együtt a széria 911 Turbótól eltérõen a küszöbborításokat és a hátsó alsó burkolatot is a karosszéria színére fényezik./Autósoldalak.hu/