Autós hírek: Mercedes kishaszongépjármûvek: Terjeszkedés Kínában


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[3]Kezdetét vette a Fujian tartományban létesítendõ Fujian Daimler Automotive Ltd. (FJDA) fuzhoui üzemének építése. A Daimler AG, a Fujian Motor Industry Group (FJMG), és a China Motors Corp. (CMC) tulajdonában lévõ vállalat 2009. közepére tervezi a gyártás beindítását.
Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, Ling Yuzhang az FJMG elnöke, valamint Kenneth Yen, a CMC elnök-helyettese a tartományi kormányzat képviselõinek jelenlétében helyezte el az új transzporter-gyártó üzem alapkövét.
„Az alapkõ-letétel számunkra azt mutatja, hogy szilárd alapokra építjük fel a Fujian Daimler Automotive Ltd. üzemet, amely a jövõben kulcsszerepet játszik majd transzportereink egyre bõvülõ kínai és ázsiai értékesítésben.“ - mondta Dr. Dieter Zetsche.
Az új üzem éves kapacitása 20 000 darab Mercedes-Benz Sprinter és 20 000 darab Mercedes-Benz Vito, valamint Viano lesz. Az üzemben megtalálható lesz egy összeállító, egy fényezõ és egy készre szerelõ részleg is. A teljes beépített felület 130 ezer négyzetmétert tesz ki, a dolgozói létszám a termelés beindításig a jelenlegi 280-ról 2 800 fõre nõ majd./Autósoldalak.hu/