Autós hírek: Kia Ceed: A listák élén


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Kia cee d két európai országban is az eladási lista elsõ helyére lépett októberben. Ez a siker újabb bizonyítéka annak, hogy a népszerû cee\\\\\\\\\\\\\\\'d egyre vonzóbb választás az alsó-középkategóriás családi autót keresõ európai vásárlók számára.   Csehországban, októberben a Kia cee\\\'d volt a legnagyobb darabszámban értékesített import gépkocsi (vagyis nem a Skoda), míg a C-szegmensben április után most másodszor lett a legnagyobb darabszámban értékesített import személyautó. A Kia összeladásai októberben 63%-kal nõttek, melynek eredményeként a márka 3,47%-os piaci részesedést ért el. 2007 elsõ tíz hónapjában a Kia értékesítése 67%-kal bõvült, ezáltal a Kia bekerült az elsõ 10 márka rangsorába, ahol szorosan az Opel mögött és a Fiat elõtt végzett. 
 
[1]A Kia cee d eladásai Finnországban is ugrásszerûen nõttek, melynek eredményeként a cee d októberben a C-szegmens értékesítési listájának elsõ helyén végzett, és 14,9%-os piaci részesedésével olyan modelleket utasított maga mögé, mint a Golf, az Octavia, az Auris és a Focus. A Kia teljes piaci részesedése 50%-kal nõtt, így októberben elérte a 7,2%-ot.
 
„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a vonzó stílusú, kiváló összeszerelési minõségû és kedvezõ árú Kia cee d modellcsaládot minél népszerûbbé tegyük az európai vásárlók különbözõ csoportjai számára. A sajtótól érkezõ pozitív visszajelzéseknek és az elégedett cee d–tulajdonosok egyre bõvülõ táborának köszönhetõen az év során folyamatosan nõtt a cee d iránti érdeklõdés, és a típus eladásai is jól alakulnak” – mondta Jean-Charles Lievens, a Kia Motors Europe alelnöke. 
 
„2006. decemberi bevezetése óta több mint 100 000 megrendelést kaptunk az ötajtós cee d modellre, és ez a modell 5-csillagos EuroNCAP minõsítésével kulcsszerepet játszott a Kia márka népszerûsítésében és eladásaink fellendítésében.”
 
[3]A Kia cee d modellcsalád tagjai – a cee d ötajtós változata, a cee d SW (kombi) és a pro_cee d (háromajtós) – a Kia Motors legelsõ európai autógyárában készülnek. A szlovákiai Zsolnán található gyár 1 milliárd eurós befektetéssel jött létre. 
 
Két mûszakban dolgozó 2600 magasan képzett dolgozójával a zsolnai üzem ugyanazon az összeszerelõ soron már négy különbözõ Kia modellt gyárt – a cee\\\'d modellcsalád három karosszériaváltozatát és a 2008-as Sportage kompakt szabadidõautót. /Autósoldalak.hu/