Autós hírek: Peugeot 307 Hibrid HDI: Látogatás és versengés Kínában


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[3]Az idén Shanghai-ban megrendezett Challenge Bibendumon a PSA  Peugeot Citroën hatodik részvétele alkalmából egy Peugeot 307 « hibrid HDi » modellt mutat be, melynek CO2-kibocsátása megtett kilométerenként mindössze 74 g a B30 üzemanyag (gázolaj és 30% biodízel keveréke) használatának köszönhetõen.
E kivételes teljesítmény bizonyítja, hogyan lehet több, konkrét és reális mûszaki megoldás ötvözésével a CO2-kibocsátást ebben a kategóriában figyelemre méltóan alacsony szintre csökkenteni.
 
A « hibrid HDi » technológia egy részecskeszûrõvel (FAP®) felszerelt, 1,6 literes HDi-motort takar, melyhez egy villanymotor, egy átalakító, egy magas feszültségû akkumulátorcsomag és egy hozzárendelt elektronikus ellenõrzõegység tartozik. Az erõátvitelt vezérelt mechanikus sebességváltó szavatolja, és a gépjármûvet Stop & Start rendszerrel is ellátták. Így lehetõvé válik a dízelmotor városban és országúton nyújtott elõnyeinek társítása az elektromos meghajtás különösen városi forgalmi helyzetekben és visszaváltáskor kínált elõnyeivel.
 
[1]A biodízel kiváló tulajdonságait a légköri szén fotoszintézissel történõ megkötésének köszönheti. Következésképp a motor a megújuló bioüzemanyagok elégetésekor nem bocsát ki fosszilis eredetû CO2-t.
 
Az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése terén elért eredmények többek között olyan kiegészítõ technológiák együttes alkalmazásának köszönhetõk, melyeknél a nagy teljesítményû termikus motorokat hibrid üzemmód és a bioüzemanyagok használata támogatja.
 
A PSA Peugeot Citroën bemutatja továbbá a Citroën C Métisse-t, egy hibrid HDi presztízs tanulmányautót is, melynek hátsó kerekeit villanymotorok hajtják, és amely kitûnõen szemlélteti ezt az eljárást egy kivételes karakterû utazóautó esetében, melyet a legfrissebb technológiai újításokkal szereltek fel./Autósoldalak.hu/