Autós hírek: Skoda Fabia II: Arany Kormánykerék díj a ©koda Fabia számára


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A tekintélyes díjat Reinhard Jung, a Škoda Auto igazgatótanácsának elnöke vette át Berlinben, s így kommentálta:
„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az új Fabia sorozattal megismételhettük elõdje sikerét, amely annak idején szintén elnyerte e tekintélyes trófeát. Nagy elismerés ez a teljes Škoda-csapat számra.”
 
A Škoda „bestsellere” a végsõ döntés során négy vetélytársával szemben diadalmaskodott. A szakértõ és ismert személyiségekbõl álló zsûri az egyes modellek menettulajdonságait, térkínálatát és ár-érték arányát, illetve technikáját, minõségét és kidolgozását értékelte.
 
Az Axel Springer kiadó „Arany Kormánykerék” (Goldenes Lenkrad) díját elsõ ízben 32 esztendõvel ezelõtt ítélte oda, s azóta minden évben kiosztja. A díjat 1999 legjobb új modelljeként a Škoda Fabia elõdje is elnyerte, 2004-ben pedig a Škoda Octavia sorozatot tüntették ki vele.
 
Az új Fabia az 1999 õszi Franfurti IAA alkalmával bemutatott elõdje sikereinek folytatója, amely az európai kompaktszegmens markáns tagjaként a szaksajtó összehasonlító tesztjeinek egész során bizonyult a legjobbnak. Mindeddig összesen 1,6 millió vásárló döntött e modell mellett, a Fabia így a Škoda márka 1991 utáni történetében a legnagyobb darabszámban értékesített típusává vált. Az új modellsorozat ismét jelentõs fejlõdést képvisel, mindenekelõtt a Škoda tradicionális értékei, azaz a térkínálat és az ár-érték arány terén. A praktikus kompaktmodell szériafelszereltségében a négy légzsák, a blokkolásgátló és az elektrohidraulikus szervokormány egyaránt megtalálható./Autósoldalak.hu/