Autós hírek: Peugeot Bipper: Új kategóriában


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[1]A Bipper, egy új Peugeot áruszállító, amely különösen alkalmas városi használatra. 3,86 méteres hosszával, 2,5 – 2,8 m3 rakterével, ez az új, innovatív gépkocsi teszi teljessé a Peugeot haszonjgépjármû-kínálat megújítását, mely 2006 júniusában, a Boxer-el kezdõdött el. 
 
A Bippert azoknak a profi felhasználóknak tervezték, akik élénk, kezes és könnyen parkolható jármûvet keresnek. Aszimmetrikus, kétszárnyú hátsó ajtajának és oldalsó tolóajtóinak köszönhetõen a Bipperbe történõ ki-, és bepakolás még a legszûkebb helyen is megoldható.
 
[3]Mivel pillanatok alatt változik át mobil irodává, vagy növeli meg hasznos raktérhosszát az ötletes és újszerû, összehajtható utasülése segítségével, ezerféle változatos és igényes feladatra ajánlja magát a Peugeot Bipper.
Kétféle motorral készül. A kis fogyasztásáról és csekély emissziójáról (119 g CO2) ismert 1.4 literes benzines teljesítménye 54 kW (?75 LE), az ugyanekkora HDi dízelé pedig 50 kW (?70 LE).
Dinamikus úttartásával és modern vonalaival, strapabírásával és komfortjával, variálható rakterével és csekély üzemköltségével a Bipper készen áll, hogy belevesse magát a városok dzsungelébe.
 
Küllem
 
[2]Karosszériája és dinamikus, kerekded kontúrja rokonszenves megjelenést ad a Bippernek. Felhasználóbarát adottságai azonnal megnyilvánulnak, ugyanakkor elsõ pillantásra észrevehetõ masszív részletei kétséget sem hagynak afelõl, hogy ez a jármû keményen megállja majd a helyét a városban, abban a nagy elvárásokat támasztó környezetben, amelyre tervezték.
Az orr kialakítása kifejezi a Bipper dinamikai adottságait. Széles hûtõmaszkja és a motorháztetõn elhelyezett embléma utal a rokonságára a Peugeot egyéb típusaival.
Az egy darabból készült elsõ lökhárító jelképezi talán legjobban a jármû elnyûhetetlenségét és életerejét. A motorháztetõ éleivel kontrasztot képezve, ez a védelmezõ, körülölelõ elem azt sugallja, hogy ez az autó képes kiállni bármilyen próbatételt.
 
Méretek és raktér
 
[4]Ez a profik által, profiknak tervezett új Peugeot haszonjármû megfelel a legkülönbözõbb igényeknek.
Legjellemzõbb rá a kompaktság – hossza csupán 3,86 m és hogy ügyesen mozogjon szûk helyeken is, szélessége is csak 1,68 m. Magassága még tetõsínnel sem nagyobb mint 1,78 m, így probléma nélkül hajthat be fedett parkolókba.
A Bipper tetõcsomagtartója akár 100 kg-ig is terhelhetõ.
A szögletes kialakítású raktér nagyon jól kihasználható. Tényleges padlóhossza 1,52 m, maximális belmagassága 1,18 m. A kerékdobok közötti szélesség 1,05 m, a hasznos térfogat pedig 2,5 m3.
A Bipper hasznos teherbírása 610 kg.
 
Motorok
 
Annak érdekében, hogy teljes terheléssel is magabiztosan mozogjon városban és vidéken, kétféle motorral rendelhetõ meg a PSA Peugeot Citroën csoport választékából. Mindkettõ kipróbált konstrukció, csekély fogyasztással és károsanyag-kibocsátással.
 
1.4 literes benzines – 75 LE
 
E négyhengeres motor lökettérfogata 1360 cm3, teljesítménye 54 kW (? 75 LE) 5200/percnél, nyomatéka 118 Nm, már 2600-nál, városi körülményekre ideális. Ötfokozatú sebességváltó tartozik hozzá.
 
1.4 literes HDi – 70 LE
 
A négyhengeres, 1398 cm3 lökettérfogatú, 50 kW (? 70 LE) teljesítményû gép nyomatéka 160 Nm, 1750percnél. Nyomatékgörbéje különlegesen lapos 2000 és 2750/perc között, ez rendkívül rugalmassá teszi. Ötfokozatú manuális váltó kapcsolódik hozzá. /Autósoldalak.hu/