Autós hírek: Opel Astra Van, Corsa Van: Sikeres rajt Magyarországon


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


[5]Sikeresen rajtolt Magyarországon az Opel két idei haszonjármû újdonsága, az Astra Van és „kistestvére' a Corsa Van. Eddig a két autóból már több, mint 300 kelt el, jelezve a kedvezõ piaci fogadtatást. Az Astra Van az Astra család hosszabb tengelytávú Caravan modelljének az alapjaira épül, nyújtja mindazt a kényelmet és biztonságot, mint a személyautós változat, miközben több olyan módosítás történt rajta, amely a haszonjármûves jelleget és kihasználhatóságot erõsíti. Új hátsó hidat kapott például az Astra Van, amely nagyobb terhelhetõséget és - a rakodást megkönnyítendõ - alacsonyabb rakfelület magasságot eredményezett. A raktérbe egy Euro-raklap oldalvást is könnyedén befér, a beépített rögzítõ fülek segítségével a rakomány biztonságosan szállítható. Az Astra Van háromféle motorral rendelhetõ. Már a 90 lovas 1.4-es TwinPort motorral is jól autózható, de az igazán népszerû erõforrások az Astra Van-ben a dízelek: a 90 lóerõs, nagy nyomatéku és gazdaságos 1.3 CDTI és a hasonló tulajdonságokkal rendelkezõ, de nagyobb és erõsebb 1.7 CDTI.
 
[4]A Corsa Van az új Opel Corsa „mosolygós arcát' mutatja és ezzel együtt felsorakoztatja mindazokat a design és mûszaki tulajdonságokat, amelyek az új Corsát Európa egyik legsikeresebb autójává tették. Lehet, hogy furcsa egy kishaszonjármû esetében a design-t említeni, de a Corsa Van esetében ez megkerülhetetlen: a Van ugyanis a sportos háromajtós Corsára épül. Értelemszerûen a kisebb autó a kisebb csomagok befogadására és szállítására készült, raktere így is több, mint egy köbméteres. A 80 lóerõs 1.2-es benzinmotor - akár easytronic váltóval is - és az 1.3 CDTI 75 lovas változata alkotja a motorpalettát.
 
[2]Mind az Astra Van, mind pedig a Corsa Van igényektõl és pénztárcától függõen „felöltöztethetõ' nemcsak a megszokott extrákkal, mint például fedélzeti számítógép, tempomat, légkondi, elektromos ablak és tükör, hanem olyan extrák is rendelhetõek, mint az ESP elektronikus stabilizáló program, tolató radar vagy esõérzékelõs ablaktörlõ. A Corsa Van-hez kapható az Opel legújabb DVD alapú navigációs rendszere is.
 
A két újdonság az Opel haszonjármû palettáját egészíti ki, amelyen a Corsa Van és az Astra Van mellett a tavaly megújult Movano és Vivaro, valamint a Combo található./Autósoldalak.hu/