Autós hírek: Daf: 2007 legjobb távolságibusz-motor gyártója


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza



Többek között a 9,2 literes PACCAR PR és a 12,9 literes PACCAR MX motor kedvezõ fogyasztással párosuló, kiemelkedõ megbízhatósága és tartóssága segítette hozzá a DAF-ot a cím elnyeréséhez. A bíráló bizottság elnöke, Martial Benoit így méltatta a céget: „A felsorolt tulajdonságok ideálissá teszik a DAF által fejlesztett és gyártott PACCAR - motorokat a városi és távolsági buszokban történõ felhasználásra.”
 
A „2007 legjobb távolságibusz-motor gyártója” cím odaítélésével megbízott bíráló bizottság hozzávetõleg 25 tagja között képviseltette magát a Bus World Asia szervezõbizottsága, valamint Kína és más országok szaksajtója is. A bizottság elnöke, Martial Benoit a következõket mondta még: „Nem csupán az új PACCAR-motorok megbízhatósága, tartóssága és kedvezõ fogyasztása miatt éreztük úgy, hogy ez a kitüntetés a DAF-ot illeti; döntésünkben az is szerepet játszott, mekkora népszerûségnek örvend a DAF Kínában.”
 
2001. óta a DAF több száz motort szállított Kínába városi és távolsági buszokhoz. „Ezeknek a motoroknak jelentõs része azóta már másfél milliónál is több kilométert futott, és a nehéz körülmények ellenére üzemeltetõik nagyon meg vannak elégedve a teljesítménnyel” – mondta el a DAF Components igazgatója, Marcel de Vries, aki a városi és távolsági buszok gyártói számára történõ motor- ill. tengelyértékesítést irányítja világszerte. „A »2007 legjobb távolságibusz-motor gyártója« cím arra ösztönöz bennünket, hogy tovább erõsítsük piaci pozíciónkat Kínában. Áprilisban saját képviseletet nyitunk, azzal a szándékkal, hogy tovább fejlesszük piacunkat, és a lehetõ legjobb színvonalú szolgáltatást nyújthassuk.”
/www.autósoldalak.hu/