Autós hírek: Tizenöt balesettel búcsúzott a január


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A január 26-tól február 2-ig terjedõ idõszakban két halálos végû közlekedési baleset mellett öt súlyos és nyolc könnyû sérüléssel végzõdõ baleset történt, amelyek során ketten életüket vesztették, hatan súlyosan, kilencen könnyen sérültek. Mindkét halálos balesetben kerékpáros az áldozat és találunk gyalogost, segéd-motorkerékpárost, kerékpárost a súlyos és könnyen sérültek között is.

A balesetek között fõként nem megfelelõ sebesség megválasztása miatt történt ún. útelhagyásos és kanyarodás közben bekövetkezett balesetet találunk. Követési távolság be nem tartása miatt is történt baleset és több gyalogost ért sérülés gyalogátkelõhelyen való átkelés közben. A figyelmetlenség mellett az ittasság két ízben volt jelen, mint mellék ok, ugyanakkor tíz ittas sofõrt szûrtek ki a forgalomból közúti ellenõrzést végzõ kollégáink.