Autós hírek: Támogatási pénzt hozva jutottak be a lakásba!


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A konyhában leültek, hogy az ilyenkor szokásos adminisztrációs tevékenységet elvégezzék, közben kiderült, hogy a segélyt hozóknál csak 20.000 Ft-os bankjegy van, így arra kérték a nénit, hogy váltsa már fel a pénzt. A néni mit sem sejtve hátrament a lakásába, ekkor feltehetõen egyikük utánamehetett és kifigyelte, hogy hol tartja a pénzét. A néni visszatértekor folytatták a számla kitöltést, mikor egyikük kérte, hogy használhassa a néni mosdóját. A „ mosdóhasználat” során a nõ hátramenve eltulajdonította néni lakásából - a kifigyelt helyrõl - a megtakarított pénzét, azaz 1.300.000 Ft-ot, valamint az ott talált arany ékszereket is magához vette. Miután végzetek távoztak a megszerzett értékekkel együtt. A néni csak délután észlelte a sérelmére történteket, amikor bejelentést tett a rendõrségre.

Személyleírásuk: Egyikük: kb. 55-60 éves, kb. 150 cm magas, megnyerõ modorú, mosolygós tekintetû, vidám arcú nõ, aki szemüveget és fején sapkát viselt. Ruházata rendezett, szürkés színû volt.

Másikuk: kb: 40-50 éves, kb. 155-160 cm magas, jól szituált, szintén megnyerõ modorú, ápolt nõ, aki a cselekmény idején drapp színû kabátban volt.


Kérjük, hogy aki a fenti személyleírású nõkrõl, feltalálási helyükrõl információval rendelkezik, esetleg õt is megkeresték, de nem engedte be õket, szemleírásuk pontosítása érdekében jelentkezzenek a Debreceni Rendõrkapitányságon! Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztályán ( Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. szám „A” épület II/5. sz. hivatali helyiségében ) illetve telefonon az 52/516-400/22-54. sz. melléken.

Felhívjuk továbbá az idõs személyek figyelmét, hogy feltehetõen a fent említett jól öltözött, jól szituált hölgyek esetleg mások bizalmába is megpróbálnak beleférkõzni, ezért ha tehetik ne nyissanak ajtót idegeneknek, addig amíg meg nem gyõzõdtek kilétükrõl. Ne engedjenek be idegeneket a lakásukba, ha egyedül tartózkodnak otthon, ha mindenképp be kell jönniük, kérjék meg, hogy egy késõbbi idõpontban jöjjön vissza, amikor már nincsenek egyedül.

Ha egyedül élnek akkor kérjék meg szomszédjukat, hogy a találkozásnál õ is legyen jelen.

Kérjük az idõs személyeket, hogy csak a legszükségesebb mennyiségû készpénzt tartsák magunknál, a megtakarított pénzüket tegyék be a bankba, fizetéskor is használjanak lehetõség szerint bankkártyát!

A fenti személyek jelentkezése esetén azonnal értesítsék a rendõrséget a 107-es segélyhívószámon.

Segítségüket köszönjük!