Autós hírek: Kia Ceed: Elkezdõdött az ötajtós cee'd gyártása és forgalmazása


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A Kia vadonatúj szlovákiai üzemének gyártósoráról legördültek a Kia ceed családi autó elsõ, vásárlóknak szánt példányai. Az ünnepségen a Kia dolgozóinak lelkes csapatán és a meghívott fontos közéleti személyiségeken kívül részt vett John Humphrey, a nemzetközi autóipari minõségellenõrzéssel foglalkozó JD Power & Associates vállalat nemzetközi kapcsolatokért felelõs alelnöke is.
 
A Kia ceed bemutatása óriási lépés a Kia márka minõségi forradalmának végrehajtásában.  Az elsõ európai tervezésû és gyártású Kia modell minden egyes alkatrészét európai formatervezéssel és a legkorszerûbb mûszaki megoldásokkal alkottuk meg, és kiemelt figyelmet fordítottunk a szemmel látható minõségre is.  Biztosak vagyunk benne, hogy a Kia ceed cégünk eddigi legjobb ajánlata lesz a C-szegmensben.
 
[3]A hivatalos avatóünnepség után a Kia Motors Slovakia (KMS) dolgozói és a Kia ceed gyártásában részt vevõ alkatrész-beszállítók 'minõségi fogadalmat' tettek, melyben vállalták, hogy a KMS Minõségügyi kéziköny szabályainak betartásával a világ legjobb minõségû autóit fogják gyártani. 2005. októbere és 2006. júliusa között a KMS több mint 600 dolgozója intenzív továbbképzésen vett részt Koreában, hogy ezzel is biztosítsák a ceed kiemelkedõ minõségét. 
 
A kifejezetten az európai vásárlók számára megalkotott, ceed mérföldkõnek számít a cég történetében.  A húsztagú modellválasztékkal rendelkezõ, vadonatúj, ötajtós, csapotthátú ceed különleges elõnyöket kínál vevõinek stílusos csomagolásban, és központi szerephez juttatja a Kiát az európai autópiacnak abban a szegmensében, ahol a legnagyobb verseny folyik a vevõkért.
 
A Kia 1 milliárd eurós befektetéssel létrehozott zsolnai gyára új mércét állít fel a jármûvek minõsége, a termelékenység és a környezetvédelem terén. A teljes kapacitás elérése után az üzemben egy dolgozóra 100 gépkocsi elõállítása fog jutni.  A régiószerte több mint 10.000 új munkahelyet teremtõ zsolnai gyár végleges kapacitása évi 300.000 darab lesz, melybõl a cee\\\'d modellek gyártása havi 12.500 darabot tesz majd ki. A legfejlettebb gyártási technológiák alkalmazásának köszönhetõen a Kia annyira biztos a zsolnai üzemben gyártott ceed modellek tartósságában és csúcsminõségében, hogy minden ceed modellhez 7 éves, 150.000 km-re szóló garanciát kínál, ami forradalmi lépés az autóiparban.  
 
A Kia 7 éves garanciája nem ügyes reklámfogás, hanem egy hosszútávú vállalati kötelezettség-vállalás, mely a vevõk lehetõ legteljesebb elégedettségét szolgálja. A garancia ingyenes és a késõbbi tulajdonosokra is átruházható, feltéve, hogy a karbantartási munkákat megfelelõen elvégezték az autón. A Kia újautó garanciája a legjobb, amit autógyártó valaha ajánlott Európában, öt éves teljeskörû jótállással, amit további két évvel told meg a hajtásláncra adott garancia.  A garancia minden eddiginél egyértelmûbben fejezi ki, hogy a Kia teljes mértékben megbízik Európában gyártott jármûveinek minõségében, tartósságában és megbízhatóságában.
 
[2]A Kia ceed vevõi egész Európában három benzines és két dízelmotor (90 és 143 LE között teljesítménnyel), háromféle felszereltségi szint (LX, EX és TX), négy különbözõ hangulatú belsõ tér, ötféle középkonzol, hétféle belsõ kárpitozás és 12 különbözõ fényezés közül választhatják ki az igényeiknek leginkább megfelelõ autót. A jövõ év végére a vásárlók már három karosszériaváltozat közül is választhatnak.  A ceed ötajtós, sporty wagon (sportos kombi) változatának gyártása augusztusban indul, a háromajtós változatot pedig 2007. decemberétõl fogják gyártani. 
 
Az elkövetkezõ 12 hónapban bemutatandó ceed modellcsalád minden eddiginél jobban fogja képviselni a Kia márka három fõ erényét - a minõséget, a megbízhatóságot és a dinamizmust. /Autósoldalak.hu/