Autós hírek: Fejér megye 168 órás közlekedési összefoglalója


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


December 26-án este a 81-es fõúton egy nõ és négy férfi meghalt, amikor kisbuszuk fának csapódott. A kilenc személyes jármû további négy utasa közül két hölgy életveszélyes, egy súlyos, míg egy könnyû sérülést szenvedett. A baleset körülményeit szakértõk bevonásával vizsgálja a rendõrség.

A héten történt halálos baleseten kívül még tizenegy balesethez kellett kivonulnia a baleseti helyszínelõknek december 22-e és december 28-a között. Ebbõl három baleset súlyos, míg nyolc könnyû kimenetelû volt.

A legtöbb baleset – szám szerint hét – azért következett be, mert a jármûvezetõk nem az út – és látási viszonyoknak megfelelõen választották meg gépjármûveik sebességét. Kettõ baleset elsõbbség meg nem adása, míg szintén kettõ figyelmetlenség miatt történt.

A balesetek idõbeli megoszlását tekintve megállapítható, hogy a délutáni idõszak volt a legkritikusabb. Öt balesetet jeleztek 12.00 és 18.00 óra között. Reggel kettõ, délelõtt egy, este három, míg éjszaka egy baleset történt.