Autós hírek: Ittas vezetõk, begyûjtött prostituáltak: 4-4


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A 8-as fõúton Veszprém irányába közlekedõ ajkai férfi a 83-as út keresztezõdésénél Suzukijával áttért a menetiránya szerinti bal oldalra ahol visszapillantó tükrével érintõlegesen ütközött egy szembõl jövõ Suzukival, majd megállás nélkül tovább hajtva néhány száz méterrel távolabb újra áttért a bal oldalra, ahol elõbb egy szintén szembõl érkezõ Volkswagennel ütközött érintõlegesen, majd egy Renault tehergépkocsi felépítményének hajtott neki. A harmadik ütközés hatására a jármûve feletti uralmat elveszítõ férfi egy balra ívelõ kanyarban keresztbe fordulva állt meg az úton. A szembejövõ autókat „végighúzó” Suzuki mögött közlekedõ Lada vezetõjének már nem volt ideje megállni, és belehajtott az autó bal oldalába. Az ütközéssorozat helyszínérõl egyedül az okozót vitték el könnyû sérüléssel. A szondázás során egyértelmûvé vált, hogy a középkorú sofõrnek nemcsak a balesetek okozásáért, hanem az ittas vezetéséért is felelnie kell. Az eljárást az ajkai kapitányságon folytatják. A megyében rajta kívül még három személyt jelentettek fel a várpalotai, illetve a balatonalmádi rendõrök ittas jármûvezetés miatt. Az almádiak Kenesén egy késõ estig nyitva tartó szórakozóhely közelében igazoltattak éjfél körül két autóst, akik elismerték: mielõtt hazaindultak volna, egy-két pohár sört még elfogyasztottak.

Négy prostituált került szabálysértési õrizetbe kedden. Egy nõt a 8-as fõút Kislõd közeli szakaszáról állítottak elõ az ajkai rendõrök, hármat pedig a Veszprém melletti Csatárhegy közelébõl. A megyeszékhely mellõl begyûjtött nõk mindegyike reménybeli ügyfélnek vélte a hatóság civil ruhás emberét. A bíróság döntése szerint az illegális szolgáltatásban utazó személyek néhány nap kényszerszünetet kénytelenek tartani, a rendõrség pedig tovább ellenõrzi az általuk kedvelt helyeket.