Autós hírek: Kocsmázni vitték a Suzukit …


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Kedden késõ este egy dunaújvárosi autótulajdonos tett bejelentést, hogy a Vasmú út egyik parkolójából eltûnt a Suzukija. A hölgy vasárnap este parkolta le az autót a lakása mögötti parkolóban. Hétfõn észrevette, hogy nincs meg a kulcsa. Keresni kezdte elõbb a kulcsot, majd az autót is, hátha máshová parkolt le, de sem a kulcsot, sem autóját nem találta. Kedd este bejelentette mindezt a kapitányság ügyeletére. A hölgy bejelentése nyomán szokásos teendõket végezték a nyomozók, miközben az ügyeletük újabb hívást vett. Egy férfi kért segítséget, mert a Piac tér egyik borozójában két férfi megverte. A két párhuzamosan folyó intézkedés szálai egy a borozóban elõkerült indítókulcs kapcsán futottak össze.

A borozóból segítséget kérõ férfi egy Suzuki adásvétele kapcsán került szóváltásba két személlyel. A nyomozók alaposabb kérdései nyomán tisztult a kép. Kiderült, hogy egy lakcím nélküli férfi talált egy indítókulcsot egy parkolóban, amit elõbb eldobott, mondván úgy sem jó semmire, majd pedig egy újabb ötlettõl vezérelve megkereste. A kulcsot átadta egy cimborájának azzal, hogy a kulccsal megtalált autót vigye biztonságos helyre, majd pénzt csinálnak belõle. Közben el kezdte árulni az autót a környék kocsmáiban. A Piac téri borozóban találkozott egy ismerõssel, akinek százezer forintért felajánlotta megvételre az autót. A cimbora meg csak akkor lett volna hajlandó elárulni hova is vitte a lopott autót, ha már pénzt lát a dologból, ezért esze ágában nem volt odaadni fizetség nélkül az autó kulcsát a leendõ vevõnek. Ezen aztán jól összevesztek, szó szót, ütleg ütleget követetett mire a jól elvert autótolvaj rendõrért kiáltott. A borozóban történtek és az autólopás szálai így futottak össze a kocsmapultnál.

A jármûvet épségben találták az ügyekben eljáró nyomozók és azóta vissza is szolgáltatták tulajdonosának. Kiderült, hogy a hölgy véletlenül, a kezében lévõ sok csomag miatt rakta táskája mellé az indítókulcsot vasárnap este, így kerülhetett a földre.

A lopás ügyében a két férfit kihallgatták. Az eljárást velük szemben a Dunaújvárosi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya tovább folytatja.