Autós hírek: 168 óra közlekedési baleseteinek összefoglalója… (


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A 6-os úton 24-én történt tragédiában egy háromfõs család vesztette életét. További két baleset körülményeit is szakértõk bevonásával vizsgálja a rendõrség…

A november 24-december 2. közötti idõszakban szám szerint egy halálos végû, öt súlyos és kilenc könnyû sérüléssel végzõdõ közlekedési baleset történt. A balesetekben összesen hárman veszítették életüket, kilencen súlyosan, további tizenöten könnyen sérültek. Ha a számok mögé nézünk, személyes, családi tragédiák, sorsfordító történések vannak. A 6-os fõúton elmúlt hét pénteken történt balesetben nagymama, mama és unoka veszítette életét. A baleset körülményeit, csakúgy mint két másikét is, szakértõk bevonásával vizsgálja a rendõrség.

A balesetek bekövetkezéséért felelõs okok között hasonló arányban van jelen az elsõbbségi, elõzési szabály megsértése, figyelmetlen gondatlan vezetés és az ezekbõl adódó útelhagyás. Székesfehérvár területén bekövetkezett elsõ ködös balesetnek egy könnyû sérültje volt, súlyosan sérült viszont az a kerékpáros nõ, akit balra kanyarodása közben döntött föl egy segédmotor-kerékpáros. Egy gyalogos került kórházba a héten közlekedési balesetben elszenvedett sérülés következtében. Az ittasság, mint mellék ok egy esetben sem volt tetten érhetõ, ugyanakkor nem kevesebb, mint húsz sofõr ittasságára derült fényt közlekedési ellenõrzések, anyagi káros balesetek alkalmával. A húszból tíz esetben szabálysértési értékhatárig színezõdött el a szonda, tíz esetben került sor mintavételre történõ elõállításra. A klinikai tünetek alapján a mintavételnek alávetett sofõrök közül öt közepesen, öt enyhe fokban találtatott ittasnak.

A balesetek bekövetkezésének idõpontjait vizsgálva megállapítható, hogy a legtöbb baleset (7) idõpontja a héten a délelõtti órákra esett. A délutáni idõszakban négy, este és éjjel egyaránt két-két balesetnél helyszíneltek a megye rendõrei. A 04.00-07.00 idõszakban, vagyis a hajnali, kora reggeli  órákban nem történt baleset Fejér megyében.