Autós hírek: Tinédzserek okozták a tûzet


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A rendõrség gyors intézkedéseinek köszönhetõen szinte azonnal sikerült beazonosítani, kiket terhel a felelõsség a tûz keletkezése miatt. Kiderült, három tinédzser óvatlan „játéka” vezetett majdnem tragédiához…

A rendõrséget tegnap délután 17.00 órakor a tûzoltók értesítették arról, hogy a Tóvárosi ln. 32. szám alatt történt alagsori tûznél idegenkezûség merült fel. A négyemeletes ház egyik földszinti tárolójában ugyanis úgy keletkezett tûz, hogy az ajtó zárva volt, és ott semmilyen elektromos berendezés nem volt, amitõl esetleg elektromos zárlat keletkezhetett volna.

A helyszínre kiérkezõ rendõrök azonnal adatgyûjtésbe kezdtek, melynek során hamar ki is derült, hogy három fiatal hozható összefüggésbe a bûncselekménnyel.

A házban lakó 16 éves fiú két 11 éves korú társával együtt volt lenn a tárolóban a délután folyamán. Ott szórakozásból könyvet égettek, majd miután eloltották a tüzet, bezárva az ajtót, elhagyták a tárolót. Valószínûsíthetõ, hogy óvatlanságukból kifolyólag, a visszamaradt parázs kaphatott lángra, és terjedhetett át a pincében tárolt különbözõ tárgyakra. Az így keletkezett füst terjedt tovább a szellõzõrendszeren keresztül több lakásba. A lakók így észlelték a tüzet, majd értesítették az esetrõl a tûzoltókat.

A székesfehérvári nyomozók a három tinédzser közül a két gyermekkorú személyt – tekintettel a büntethetõséget kizáró okra – tanúként hallgatták meg, míg a 16 éves fiatalkorút rongálás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mind a hárman azt vallották, hogy a tárolót nem akarták felgyújtani, viszont azt elismerték, hogy a tûzzel játszottak.

Az ügyben szakértõi vizsgálat folyik annak megállapítására, hogy történt-e közveszély-okozás.