Autós hírek: Rablás gondolatban


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


A dunaújvárosi nagyáruház parkolójában egy rácalmási nõ ült be autója vezetõ ülésébe, miután elpakolt. Még elindulás elõtt hirtelen a hátsó ülésre pattant be egy férfi és egy kábeldarabot szorított a nyakához. A nõ a nagy ijedtségtõl sikítani kezdett, amire többen futni kezdtek az autója felé. A sokadalom láttán a férfi egy szó nélkül kiugrott és menekülõre fogta. Egy darabig futottak utána, de a sötétben eltûnt. 

 A megadott személyleírás alapján a járõrök a helyszín közelében fogták el az 58 éves lakcím nélküli férfit. A sértett egyértelmûen felismerte benne támadóját. A férfi kihallgatása során beismerte tettét. Elmondta, hogy a kábeldarabot nap közben találta. Réznek gondolta, zsebre tette, jó lesz majd, ha talál hozzá még színes fémet és leadja a kereskedõnél. Estére a nagyáruház parkolójához tévedt, ahol észrevette a nõt, ahogy tartott kifelé az áruházból. Arra gondolt, hogy pénzt szerez tõle. Követte az autójáig és amikor beült, mögé pattant, átvetette a nyakán a kábeldarabot.

Elmondása szerint annyira gyorsan történt minden, hogy elmondani sem tudta, hogy mit akar, mert már futottak is feléjük a nõ sikítására. Gondolatban azonban rabolni akart. A nyomozóknak elmondta, hogy az összes pénzét eljátékgépezte. Ez a szenvedélye.

 A szenvedélye viszont ezúttal nagy bajba sodorta. A férfi büntetlen elõéletû, ezúttal azonban a dunaújvárosi nyomozók rablás bûntett kísérlete miatt indítottak ellene eljárást. Ügyében gyorsított eljárás keretében bíróság elé állításra kerül sor, így vélhetõen két héten belül akár elsõ fokon ítélet is születhet.