Autós hírek: Opel & Chevrolet: Alkatrész elosztó központ Magyarországon


Autóhifi Autosport Bemutató Érdekes Formula 1 Haszonjármû Környezetvédelem Menetpróba, teszt Motorkerékpár Rally Rendezvény/kiállítás Rendõrségi hírek Rövid hírek Technika Traffipax-hírek Tuning Útinfó Vissza


Az új Alkatrészelosztó Központ a régió 11 országát látja el és létrehozásával jobb és gyorsabb alkatrész ellátásban részesülnek mind a márkaszervízek, mind pedig az autótulajdonosok. „Ez egy újabb jelentõs lépés a General Motors számára Európa legdinamikusabban növekvõ régiójában” – mondta Chris Lacey, a GM Kelet- Középeurópai fõigazgatója. „ Az Opel és Chevrolet tulajdonosok nemcsak Magyarországon, de Belgrádtól Szófiáig, Bukaresttõl Prágáig élvezhetik a gyorsabb alkatrészellátás elõnyeit. Az új Alkatrész Elosztó Központ jól mutatja, hogyan lehet szolgáltatásainkat tovább javítani kihasználva a régió nyújtotta elõnyöket.”
 
Az Alkatrész Elosztó Központ épülete 15 ezer négyzetméteres területet fogal el. Elsõként a Központ az Opel alkatrészek raktározásával és elosztásával foglalkozik és az év vége felé indul be ugyanez a tevékenység a Chevrolet alkatrészeket illetõen is. Csak az Opel számára a Alkatrész Elosztó Központ 10.800 különbözõ alkatrészt tart raktáron – ez mintegy 110 kamion rakományának felel meg. Az induló készlet értéke hétmillió Euro körül van. Kezdetben a Alkatrész Elosztó Központ Magyarországra és további 3 Uniós országba szállít, majd az év folyamán ez kibõvül további 7 – a General Motors Southeast Europe-hoz tartozó – országgal.
 
A márkaszervízek és értelemszerûen az autótulajdonosok számára mind a sürgõsséggel megrendelt, mind pedig a rendes alkatrész szállítások rövidebb határidõvel történek. Például egy magyar Opel márkaszervízbe a nem sürgõsséggel rendelt alkatrész is kevesebb, mint három nap alatt beérkezik – ez mintegy kétharmada a korábbi szállítási határidõnek.
 
A Alkatrész Elosztó Központot egy a General Motors és a Caterpillar által létrehozott vegyes vállalat mûködteti (hasonlóan a németországi és olaszországi hasonló központokhoz).  A cég itt Magyarországon 58 embert foglalkoztat szorosan együttmûködva a GM regionális irodájának szerviz és alkatrész ellátási szakembereivel. Az alkatrész raktározás és elosztás menedzselése az igények által meghatározott úgynevezett dinamikus készletstruktúrával történik. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan figyelik az alkatrész rendeléseket és kiszállításokat és ennek megfelelõen alakítják úgy a raktárkészlet szerkezetét, hogy az mindig tükrözze, melyek a leggyakrabban igényelt alkatrészek. Az indulás után már napi 4.000 kiszállítást teljesít a General Motors új regionális Alkatrész Elosztó Központja./Autósoldalak.hu/